Nyheter & Aktuellt

Lunnarps BK, med tränaren Magnus Andersson i spetsen, har tagit ett initiativ till att få den östra division 4-serien att starta i augusti i stället för i juni.

Och i dagsläget ser det inte ut som om Skånes FF har några invändningar.

– Jag har kontaktat samtliga övriga klubbar i serien och fått tag i alla utom VMA och alla jag pratat med är positiva till förslaget att skjuta fram premiären till augusti, säger Magnus Andersson.

Det var när coronapandemin började ställa till det för årets serieplanering som Magnus Andersson reagerade. Och när det för andra gången meddelades att premiären skulle dra ut på tiden tog han saken i egna händer.

Det kändes i alla fall fel att ha en extremt lång försäsong för att sedan bara spela en eller två matcher på våren och därefter gå på ett nytt uppehåll på en och en halv månad. Jag anser att det är bättre att köra samtliga matcher på hösten och på så sätt köpa sig ytterligare coronatid.

Magnus Anderssons tankar verkar ha fallit i god jord.

gallery/magnusa
Lunnarps initiativ gav resultat - seristarten i divison 4  flyttad  till augusti