Nyheter & Aktuellt
Bingolotter & Sverigelotter

Brukar du köpa Bingolotter?
Nu kan man köpa dem digitalt och samtidigt stödja Lunnarps BK. När du beställer din lott via nedanstående länk erhåller samtidigt LBK 15 kr per lott.
För att komma till beställningen klicka HÄR.

Även Sverigelotten kan du prenumerera på med penningdestination till Lunnarps BK. Beställ  HÄR

Givetvis är vi i dessa Coronatider även tacksamma för direkt ekonomiskt stöd. Swisha till 1231204924 och ange Coronastöd.

Eller välj Lunnarps Bollklubb när du handlar på Svenska spel, Gräsroten

ÅRSMÖTET SKJUTS UPP YTTERLIGARE EN GÅNG - NYTT DATUM 12 JANUARI

På grund av rådande smittläge har vi gjort bedömningen att årsmötet måste skjutas upp ytterligare en gång, från den 15 december till den 12 januari.

LBK ser över sin organisation inför personvalet. Vi utökar våra sektioner och önskar därför flera personer in i vår organisation. Vi vet att lokalt engagemang är viktigt såväl för Lunnarp som för samhället i stort. De nysatsningar vi har som målsättning att gå in i, breddar vår verksamhet och kommer att rikta sig mot nya grupper.
Är du medlem eller vill bli medlem och samtidigt känner för att göra en insats inom den ideella sfären, ta kontakt med oss så berättar vi mera !
Du som redan är medlem kan logga in på Vårt LBK och där läsa mer om den nya inriktningen.

Tidernas bästa LBK!

En verkligt gastkramande söndag blev det. Lunnarpsledning med 3-2 fram till 87 minuten och Bjärreds IF var i division 3. Råå kvitterade i sluminutrarna till 3-3 och Råå höll sig därmed kvar i division 3. Eftersom matchen slutade 3-3 skulle en segrare utses om något oförutsett händer. Straffar skulle därför läggas och LBK drog längsta strået med flest inslagna straffar.
LBK gjorde nog säsongens bästa insats, utmärkt spel och stor kämpaglöd mot division 3-laget Råå.
Med det här spelet och det här laget ska det bli spännande att gå in i nästa division 4- säsong, som i stort sett kommer att handla om derby i varje match. Nu är det bara att hoppas att Corona-tiden då är över så att grindarna kan öppnas för stor publikinvasion.

gallery/Lagbild_okt_20
SKÄRPTA RÅD FÖRLÄNGS FRAM TILL DEN 13 DECEMBER

De skärpta råden som gäller bland annat idrotten, innebär att föreningar i Region Skåne fortsättningsvis ska avstå från att genomföra matcher och träningar. Undantag gäller för lag i Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Superettan samt Ettan Södra, elever på idrottsgymnasium under skoltid samt träning för barn och unga födda 2005 och senare.
Förlängningen gäller fram till och med den 13 december. Detta innebär träningsuppehåll för LBK:s seniorer och juniorer. Håll dig uppdaterad här på hemsidan och på kalendern för att se när träning kan återupptas.

Även LBK:s årsmöte skjuts upp ytterligare en gång.  Nytt datum är den 12 januari 2021.

LBK TILLHÖR ÅTER DE LYCKOSAMMA

Vid Riksidrottsförbundets (RF) senaste utdelning av kompensationsstöd till svenska idrottsklubbar har åter LBK:s ansökan behandlats positivt. Det utdelade bidraget avser stöd för förlorade intäkter under tredje kvartalet. Klubbens tidigare ansökan behandlades också positivt. Stödet var då väsentligt högre eftersom klubben då fick stöd för uteblivna intäkter från trädgårdsmässan Österlen Garden Show. Men även om stödet är lägre är det efterlängtat och behövs verkligen under det här annorlunda året då de flesta av de inkomstbringande aktiviteterna har fått ställas in. Nu hoppas vi i klubben att vår julgransförsäljning dock ska kunna inbringa i stort sett samma intäkter som det brukar göra så att vi kan gå in i år 2021 med en ekonomi utan underskott.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor under hösten för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

FRIMÅNAD

Just nu pågår den så kallade frimånaden, en företeelse som blivit en spelarkarusell utan like och som verkligen sätter klubbkänslan i fokus. I LBK har arbetet under de senaste åren handlat om att kunna erbjuda kvalitet till spelare och ledare och på så sätt skapa kamratskap och klubbkänsla. Eftersom vi under 2020 gjort ett fantastiskt idrottsligt resultat höjs givetvis förväntningarna och en förhoppning att vi ska kunna vara med att fightas i tabelltoppen även nästa säsong - en säsong som blir mycket intressant och spännande med flera derbyn, då Tomelilla IF, IFK Simrishamn, Ystads IF, Sankt Olofs IF och Öja FF ansluter till vår serie. De flesta av våra spelare har nu aviserat att de fortsatt kommer att kämpa i den röd-blå dressen. Kojo Annor, som blev vår och seriens skyttekung 2020 fortsätter liksom Kristian Legiec och Agelos Demdal.  Se mera på Våra lag.

gallery/Kojo

Kojo Annor

gallery/jerry IMG_0531
JERRY TVÅA I KRUTMARAN

Jerry Persson hamnade på en hedrande andraplats i Krutmaran i Örtofta med tiden 2:41:24. Tävlingen ägde rum den 22 november och i tävlingens maraton startade 16 tävlande. Jerry tävlar numera för Lunnarps BK och tillhör klubbens friidrottssektion. Detta gör även Jessica Marceau som sprang in på en niondeplats med tiden 3:06:50. Loppets segrare heter Josef Hamber, som tävlar för IS Göta från Helsingborg. Segertiden blev 2:32:58.

LBK gratulerar våra två löpare för en utmärkt insats.

gallery/jerry
gallery/KristianL