Nyheter & Aktuellt
Bingolotter & Sverigelotter

Brukar du köpa Bingolotter?
Nu kan man köpa dem digitalt och samtidigt stödja Lunnarps BK. När du beställer din lott via nedanstående länk erhåller samtidigt LBK 15 kr per lott.
För att komma till beställningen klicka HÄR.

Även Sverigelotten kan du prenumerera på med penningdestination till Lunnarps BK. Beställ  HÄR

Givetvis är vi i dessa Coronatider även tacksamma för direkt ekonomiskt stöd. Swisha till 1231204924 och ange Coronastöd.

Eller välj Lunnarps Bollklubb när du handlar på Svenska spel, Gräsroten

COVID 19
gallery/covid-19-2
LBK:S MEDLEMSLOTTERI

För 150 KR  får du möjlighet till ett flertal vinster. Dessutom utlottning av högvinster i december. Två utlottningar per år, juni och december.

Anmäl dig till medlemslotteriet via vårt medlemsformulär eller genom att betala till bankgiro 818-8823 senast den 15 maj och märk inbetalningen med "MEDLEMSLOTTERI".

För medelemmar är du med i medlemslotteriet för endast 50 kr.

MEDLEMSLOTTERIETS ÖVERSKOTT GÅR TILL STÖD ÅT VÅR JUNIORVERKSAMHET.

gallery/lotteri
SKA LBK BLI FÖRST I NORDEN MED NATURGRÄSHALL?

Med hjälp av medel från Leader Sydöstra Skåne och Jordbruksverket har vi velat undersöka möjligheten att ersätta dagens miljöbelastande konstgräsplaner med uppvärmda naturliga gräsytor för året runt användning.

Vi har också tittat på möjligheten att bygga fotbolls- och mässhall med hjälp av naturligt ljusinsläpp och spillvärme från närliggande Österlenmejeriet (Danone) för att hålla naturgräsmattan spelbar hela året.

Vi är nu i stort sett klara med hela utredningen som även tagit fram kostnader och finansieringsförslag.

I utredningen klargörs att spillvärmen från Österlenmejeriet klarar av att värma upp en fotbollsplan för året-runt-bruk. Vi har tagit fram en teknisk beskrivning av hur överföringen av spillvärmen ska ske till en naturgräsplan och även till en hall.
Vidare har en solanalys genomförts för att få grepp om hur ljuset varierar under årets månader för att få underlag till hur en hall med golv av naturgräs ska kunna konstrueras för att ge gräset optimala förutsättningar.

Vi har med hjälp av Skånefrö och Lantbruksuniversitetet testat olika sätt att odla gräs på för att skapa en gräsyta som klarar av en hög grad av användning.  För att undvika utsläpp av gödningsämnen och kunna hushålla med bevattningen föreslås ett slutet system med underbevattning.

Vi har tagit fram sex olika förslag till hur en hall ska kunna byggas över gräsytan. Kostnaderna varierar beroende på vilken konstruktion som väljs. Vid framtagandet av de olika konstruktionsförslagen har vi granskat exempelvis Tipshallen i Växjö och Bovieran i Landskrona samt Tottenham Hotspurs stadium i England. Den senare för att se hur man där hanterar gräs som tidvis ligger inomhus.

Efter avslutat projekt går vi efter sommaren in i fas 2 där det gäller att konkret planera för hur ett pilotprojekt ska kunna genomföras.

gallery/logos-hallbara-grasytor-2021
gallery/tipshallenvy