Nyheter & Aktuellt

I Parken är nu den nya mässhallen på plats. Sand har lagts in på konstgräsgolvet  och därefter monteras belysningen. När pandemihotet lagt sig kan vi starta med våra aktiviteter. Klubben ser fram emot alla möjlig förslag till aktiviteter för såväl ung som gammal.

Det är genom Leader Sydöstra Skåne som Lunnarps Bollklubb tilldelats medel med syfte
att utveckla en hållbar metod/system med spillvärmeuppvärmda naturgräsytor, som
alternativ till dagens miljöbelastande konstgräsplaner. Projektet ska leda till att naturgräsytor kan
användas företrädesvis till idrottslig verksamhet men också få en användning i klubbens vidareutveckling
av den i egen regi startade trädgårdsmässan Österlen Garden Show. En central del i projektet är att främja
kunskapsöverföring av hur miljöteknik kan bidra till att skapa hållbara och miljövänliga
användningsområden.
Två delar ska utredas. Dels ska undersökas om det går att värma upp
träningsplanen med spillvärme så att den kan användas hela året. Vi ska också utreda om det går att spela
fotboll inomhus på naturgräs och hur en sådan hall i så fall ska vara konstruerad. Enl. egna
undersökningar finns idag inte några sådana anläggningar i Sverige eller Europa.
Projektet förverkligande får en stor betydelse för miljön, offentlig förvaltning, lokalt näringsliv och idrottsföreningar.
Arbetet påbörjades i februari och slutrapporten beräknas vara klar den 15 oktober. Projektet drivs
tillsammans med samarbetspartnerna Skånefrö AB och Österlenmejereiet/Danone.
Rutger Engsäll är projektledare, Per Ingvar de la Motte samordnare och Roland Andersson ekonomisk
controller för projektet.

Lunnarps Bollklubb har beslutat att med hjälp av sina sponsorer och Österlen Garden Show ge stöd till Läkare utan gränser, som är en ideell, helt opolitisk och icke religiös organisation, som griper in i världens katastrofområden med medicinsk hjälp. Bredvid vårt uppdrag att bedriva idrott och fysisk träning för ungdomar anser klubben att så länge vi har resurser vill vi att våra spelare, medlemmar, styrelser visar på och tar ett bredare socialt ansvar. Genom att klicka på logotypen kommer du till Hemsidan till Läkare utan gränser.

Info gällande matchspel

Föreningsutskick från Skånes Fotbollsförbund 2020-04-17

Under torsdagen den 16 april kom nya uppdaterade riktlinjer och förtydligande från Folkhälsomyndigheten och Svenska Fotbollförbundet. Skånes Fotbollförbund följer, liksom tidigare, dessa riktlinjer. Skånes Fotbollförbunds styrelse har fattat följande beslut vad gäller tävlings- och träningsmatcher i distriktet.

Senior

Samtliga matcher såväl tränings- som tävlingsmatcher ställs in tills vidare med omedelbar verkan

Under förutsättning att det kommer förändrade riktlinjer så siktar vi på seriestart tidigast den 15 juni (höstsäsongen) och årets seriespel kommer därmed att spelas som en enkelserie.

Slutligt besked om seriestart 15 juni lämnas senast den 1juni

Leaderbidrag till LBK
Läkare utan gränser
Lunnarps initiativ kan flytta division 4-premiären till augusti
gallery/vanforetag_brons_300dpi_cmyk
gallery/logo_sagg2
gallery/img_3452
Mäss & Aktivitetshallen på plats

Lunnarps BK, med tränaren Magnus Andersson i spetsen, har tagit ett initiativ till att få den östra division 4-serien att starta i augusti i stället för i juni.

Och i dagsläget ser det inte ut som om Skånes FF har några invändningar.

– Jag har kontaktat samtliga övriga klubbar i serien och fått tag i alla utom VMA och alla jag pratat med är positiva till förslaget att skjuta fram premiären till augusti, säger Magnus Andersson.

Det var när coronapandemin började ställa till det för årets serieplanering som Magnus Andersson reagerade. Och när det för andra gången meddelades att premiären skulle dra ut på tiden tog han saken i egna händer.

Det kändes i alla fall fel att ha en extremt lång försäsong för att sedan bara spela en eller två matcher på våren och därefter gå på ett nytt uppehåll på en och en halv månad. Jag anser att det är bättre att köra samtliga matcher på hösten och på så sätt köpa sig ytterligare coronatid.

Magnus Anderssons tankar verkar ha fallit i god jord. Något definitivt beslut är inte taget ännu men Peter Ekvall, vd på Skånes FF, ser inga formella hinder för en flytt:

gallery/magnusa

Brukar du köpa Bingolotter?
Nu kan man köpa dem digitalt och samtidigt stödja Lunnarps BK. När du beställer din lott får LBK 15 kr. Beställ med bifogad länk:

Bingolotter