Nyheter & Aktuellt

Det är genom Leader Sydöstra Skåne som Lunnarps Bollklubb tilldelats medel med syfte
att utveckla en hållbar metod/system med spillvärmeuppvärmda naturgräsytor, som
alternativ till dagens miljöbelastande konstgräsplaner. Projektet ska leda till att naturgräsytor kan
användas företrädesvis till idrottslig verksamhet men också få en användning i klubbens vidareutveckling
av den i egen regi startade trädgårdsmässan Österlen Garden Show. En central del i projektet är att främja
kunskapsöverföring av hur miljöteknik kan bidra till att skapa hållbara och miljövänliga
användningsområden.
Två delar ska utredas. Dels ska undersökas om det går att värma upp
träningsplanen med spillvärme så att den kan användas hela året. Vi ska också utreda om det går att spela
fotboll inomhus på naturgräs och hur en sådan hall i så fall ska vara konstruerad. Enl. egna
undersökningar finns idag inte några sådana anläggningar i Sverige eller Europa.
Projektet förverkligande får en stor betydelse för miljön, offentlig förvaltning, lokalt näringsliv och idrottsföreningar.
Arbetet påbörjades i februari och slutrapporten beräknas vara klar den 15 oktober. Projektet drivs
tillsammans med samarbetspartnerna Skånefrö AB och Österlenmejereiet/Danone.
Rutger Engsäll är projektledare, Per Ingvar de la Motte samordnare och Roland Andersson ekonomisk
controller för projektet.

Lunnarps Bollklubb har beslutat att med hjälp av sina sponsorer och Österlen Garden Show ge stöd till Läkare utan gränser, som är en ideell, helt opolitisk och icke religiös organisation, som griper in i världens katastrofområden med medicinsk hjälp. Bredvid vårt uppdrag att bedriva idrott och fysisk träning för ungdomar anser klubben att så länge vi har resurser vill vi att våra spelare, medlemmar, styrelser visar på och tar ett bredare socialt ansvar. Genom att klicka på logotypen kommer du till Hemsidan till Läkare utan gränser.

Leaderbidrag till LBK
Läkare utan gränser
Lunnarps initiativ gav resultat - seristarten i divison 4  flyttad  till augusti
gallery/vanforetag_brons_300dpi_cmyk
gallery/logo_sagg2

Lunnarps BK, med tränaren Magnus Andersson i spetsen, har tagit ett initiativ till att få den östra division 4-serien att starta i augusti i stället för i juni.

Och i dagsläget ser det inte ut som om Skånes FF har några invändningar.

– Jag har kontaktat samtliga övriga klubbar i serien och fått tag i alla utom VMA och alla jag pratat med är positiva till förslaget att skjuta fram premiären till augusti, säger Magnus Andersson.

Det var när coronapandemin började ställa till det för årets serieplanering som Magnus Andersson reagerade. Och när det för andra gången meddelades att premiären skulle dra ut på tiden tog han saken i egna händer.

Det kändes i alla fall fel att ha en extremt lång försäsong för att sedan bara spela en eller två matcher på våren och därefter gå på ett nytt uppehåll på en och en halv månad. Jag anser att det är bättre att köra samtliga matcher på hösten och på så sätt köpa sig ytterligare coronatid.

Magnus Anderssons tankar verkar ha fallit i god jord.

gallery/magnusa
500 miljoner kronor i akut stöd till idrotten - LBK en av de lyckosamma

Regeringen beslöt i mars månad om ett akut stödpaket på 500 miljoner kronor till idrottsföreningar för att täcka uppkomna förluster på grund av pandemin.
Under perioden 1-15 maj kunde idrottsföreningar ansöka om medel . 4064 ansökningar kom in med ett sammanlagt äskande på 1,3 miljarder.
Den 11 juni tog Riksidrottsförbundet beslut om fördelningen av kompensationsstödet.
Lunnarps BK tilldelades stöd utifrån de i ansökan presenterade förlusterna.

gallery/coronatopp800