TIDERNAS BÄSTA LBK

En verkligt gastkramande söndag blev det. Lunnarpsledning med 3-2 fram till 87 minuten och Bjärreds IF var i division 3. Råå kvitterade i sluminutrarna till 3-3 och Råå höll sig därmed kvar i division 3. Eftersom matchen slutade 3-3 skulle en segrare utses om något oförutsett händer. Straffar skulle därför läggas och LBK drog längsta strået med flest inslagna straffar.
LBK gjorde nog säsongens bästa insats, utmärkt spel och stor kämpaglöd mot division 3-laget Råå.
Med det här spelet och det här laget ska det bli spännande att gå in i nästa division 4- säsong, som i stort sett kommer att handla om derby i varje match. Nu är det bara att hoppas att Corona-tiden då är över så att grindarna kan öppnas för stor publikinvasion.

Sparbanken Skåne delar årligen ut idrottsledarstipendier. Ett normalt år sker utdelningen vid en större gala men på grund av pandemin blev det en mindre ceremoni igår den 6 maj på Tryde 1303.
I LBK uppmärksammades två ledare. Stefan Mattisson för sitt arbete att skapa Österlens enda och största juniorakademi för forbollsungdomar 15-19 år.
Anna Stjernfelt uppmärksamades för sitt projektledarskap inom Österlen Garden Show, en institution som bidrar till att klubben får ekonomiska medel för sin ungdomsverksamhet.
Utöver de personliga stipendierna tilldelas klubben ett stipendium på 5000 kr.

Lunnarps Bollklubb har valt att speciellt inrikta sig på åldersgruppen 15-19 år. Målet är att genom hög kvalitet och välutbildade tränare få så många spelare som möjligt att stanna kvar i klubben som aktiva eller som framtida ledare/funktionärer.

Då satsningen hittills varit mycket framgångsrik vill vi nu utveckla verksamheten ytterligare och förstärker från och med 2021 tränarstaben för att öka kvaliteten. Stefan Mattisson och Simon Persson kommer att vara huvudansvariga för klubbens

juniorakademi. Dessutom kommer de vid ett antal tillfällen att få stöd från Malmö FF.s ungdomstränare. Eftersom en del av de här ungdomarna redan ingår A-lagstruppen kommer även LBK:s seniortränare Magnus Andersson finnas med som ett stöd.

REKORDSTOR JUNIORTRUPP
IDROTTSLEDARSTIPENDIER TILL LBK